Steun ons en help Nederland vooruit

Karel Janssen

Commissielid Burger

Cuijk

Mijn naam is Karel Janssen. Ik woon, samen met Mieke, in een van de mooiste straten van Cuijk: de Isabellalaan. In het centrum, vlakbij de tennisbaan. Daar vind je mij wekelijks op maandagochtend en vrijdagochtend. Want tennis is ,na een zeer lange volleybalperiode, nu mijn favoriete sport. Ik heb mij hele werkzame leven doorgebracht in het onderwijs. Van leraar in het basisonderwijs, docent en schoolleider in het voortgezet onderwijs tot projectleider en beleidsadviseur bij de VO-raad in Utrecht. Nu met pensioen, maar actief op vele terreinen in de Cuijkse samenleving, vrijwillig maar niet vrijblijvend!

D66 zit in mijn genen, al heel lang. Ik ben ermee vergroeid. Actief lid ben ik sedert 1978 en ik heb dus alle ups en downs meegemaakt. Ook in Cuijk! Mijn grote inspirator was destijds natuurlijk Hans van Mierlo en later Jan Terlouw. Iemand overigens die blijft boeien en inspireren.

D66 past bij mij omdat het een progressieve en vrijzinnige sociaal-liberale partij is voor wie structuren, wetten en regels belangrijk zijn maar toch ondergeschikt aan de inzet, de inspiratie en de capaciteiten van mensen.

Voor D66 ben ik al geruime tijd met veel plezier voorzitter van de afdeling Land van Cuijk en lid van de commissie Burger.

Natuurlijk ben ik een groot voorstander van één gemeente Land van Cuijk !!